Hva er et term sheet?

Et term sheet er et dokument som oppsummerer hovedbetingelsene for en investering eller transaksjon. Det kan brukes i mange forskjellige situasjoner, som for eksempel ved investering i en oppstartsvirksomhet, en fusjon eller oppkjøp, eller ved inngåelse av en samarbeidsavtale mellom to bedrifter.

Typisk vil et term sheet inkludere informasjon om for eksempel investeringsbeløp, verdsettelse av selskapet, aksjeutvanning, styringsrettigheter, avtaleperiode og eventuelle spesielle vilkår eller betingelser som er avtalt mellom partene.

Selv om et term sheet vanligvis ikke er juridisk bindende, danner det grunnlaget for utarbeidelse av en formell avtale eller kontrakt. Det er derfor viktig at partene i en transaksjon nøye vurderer og forstår innholdet i et term sheet før de signerer det.


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *