Hva er en back-to-back avtale

En «back-to-back» avtale refererer vanligvis til en avtale mellom to parter der den ene parten inngår en avtale med en tredjepart, og deretter «gjentar» eller «speiler» denne avtalen med den andre parten. I denne avtalen overføres risikoen og gevinsten fra den første avtalen til den andre parten.

En typisk eksempel på en back-to-back avtale er når en bedrift inngår en avtale med en leverandør, og deretter inngår en avtale med sin egen kunde som er basert på den opprinnelige avtalen med leverandøren. På denne måten kan bedriften sikre seg at den kan levere til kunden til avtalt tid og pris, mens den også reduserer risikoen for at leverandøren ikke leverer i tide eller ikke oppfyller kundens krav.

Back-to-back avtaler brukes ofte i komplekse transaksjoner, spesielt i internasjonale handelsavtaler. Det kan være en nyttig metode for å minimere risikoen for en part i en avtale, og sikre at avtalen er gjennomførbar og rettferdig for alle parter involvert.


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *