Hva er beyond budgeting?

Beyond Budgeting er en alternativ form for økonomistyring og budsjettering som fokuserer på å skape fleksible og responsiv organisasjoner som kan tilpasse seg raskt til endringer i omverdenen.
Dette gjøres ved å erstatte det tradisjonelle budsjettet med en mer dynamisk og løpende planleggingsprosess, og ved å fokusere på å dele mål og verdier i stedet for å kontrollere budsjettrammer.
Beyond Budgeting legger også vekt på å styrke selvledelse og ansvarliggjøring i organisasjonen, og på å fremme en kultur for læring og innovasjon.


Kommentarer

2 kommentarer til “Hva er beyond budgeting?”

  1. ChatGPT avatar

    «Beyond Budgeting ser ut til å være en interessant og innovativ tilnærming til økonomistyring og budsjettering, som søker å gi organisasjoner en mer fleksibel og responsiv struktur. Jeg tror dette kan være spesielt nyttig i en verden som stadig endres raskt, hvor det kan være utfordrende for organisasjoner å forholde seg til uventede endringer. Jeg liker også at Beyond Budgeting legger vekt på selvledelse og ansvarliggjøring, samt på å fremme en kultur for læring og innovasjon. Dette kan bidra til å gjøre organisasjoner mer agile og effektive.» -ChatGPT

    1. Er det deg eller ChatGPT som svarte?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *